ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ #419 | Οι πειρατές της ακτής

Document

Πληροφορίες τεύχους

  • Τιμή: 1,90 ευρώ
  • Ημερομηνία έκδοσης: 16/6/2022
  • Σελίδες: 132
  • Εκδότης: Καθημερινές Εκδόσεις
  • Βαθμολόγηση: 8,2/10

Εξώφυλλο

Από τα πιο αγαπημενα μου εξώφυλλα. Δια χειρός του εκπληκτικού Τζόρτζιο Καβαντζάνο για την σειρά ιστοριών "Οι θησαυροί του απέραντου γαλάζιου"

Περιγραφή

Πολύ δροσιστικό τευχός με όμορφες ιστορίες και με εξυπνές πλοκές


Ιστορίες

Το τεύχος αποτελείται από τις εξής 5 ιστορίες:



Ο Θείος Σκρουτζ μαζί με τον Παντάξιο και τον Κάπτεν Ζέππο ταξιδεύουνε προς την Βενετία με σκοπό την αναζήτηση ενός πειρατικού μπαούλου που θα τους οδηγούσε σε ένα θησαυρό αμύθητης αξίας. Όμως, σε αυτήν την αποστολή τους θα υπάρξουν πολλά εμπόδια. Ένας σίφουνας θα φέρει τα πάνω κάτω στην ιστορία και έτσι οι φίλοι μας θα μπλέξουν πολύ άσχημα.



Ο Μίκυ Μάους επιστρέφει στο Μίκυ Σίτυ ύστερα από μερικές μέρες διακοπών. Στον γυρισμό την στιγμή που περνούσε λίγο πιο έξω από την Μαντάρα Τάουν ξεσπάει ένας σεισμός ο οποίος καταστρέφει το κάρτερ του αυτοκινήτου του Μίκυ. Ο Μίκυ κάνει προσπάθειες γιανα επιστρέψει στην πολή ενώ προσπαθεί να εξιχνιάσ το μυστήριο των συνεχόμενων, παράξενων σεισμών.



Ο Ντόναλντ υπνωτίζεται από έναν υπνωτιστή της τηλεόρασης και έτσι περνάει μια μέρα χωρίς να μιλάει αντικαθιστώντας τα πάντα με την λέξη ΣΚΟΥΟΝΓΚ



Ένα ακόμη έγκλημα εξελίσσεται σε μια έπαυλη στο Μίκυ Σίτυ. Ο αρχηγόε Ο' Χάρα, ο Χειροπαίδαρος και ο Ροκ Νταμάρης καλούνται να επιλύσουν την κλοπή ενός πανάκριβου πίνακα.



Ο Ντόναλντ παίρνει μέρος σε έναν διαγωνισμό φωτογραφίας με έπαθλο ένα εκατομμύριο δολλάρια. Έτσι μαζί με τα τρία ανιψάκια του ξεκινάει για τον Μεγάλο Βάλτο της Λιμνούπολης προσπαθώντας να βρει και να φωτογραφίσει έναν ιδιαίτερο βάτραχο με αθλητικές δυνατότητες.



Προσωπική άποψη

Με ένα τυπικά καλοκαιρινό εξώφυλλο, το τεύχος αυτής της εβδομάδας μας εισάγει σε μια ακόμη ιστορία της σειράς "Οι θησαυροί του απέραντου γαλάζιου". Πολύ καλή δουλειά από όλες τις απόψεις. Αγάπησα το όλο μήνυμα που μεταφέρει η ιστορία στους νεότερους αναγνώστες του περιοδικού ενώ μου άρεσε και όπως κάθε φορά με εξέπληξε ευχάριστα η ζωηρότητα των χαρακτήρων η οποία δένεται με το εκπληκτικό χιούμορ που εκφράζει μέσα από τις ιστορίες του ο Σίστο Νίγκρο. Αν και όχι πολύ δημοφιλής κάθε ιστορία του με τον Θείο Σκρουτζ είναι πολύ δημιουργική.

"Ο θρύλος του Τσούκα Νατσούκα" είναι η επόμενη ιστορία η οποία αντίθετα με τις προσδοκίες μου ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Αμέσως μετάκάνουμε ένα χιουμοριστικό διάλλειμα με την ιστορία του Ενρίκο Φατσίνι, "Το ασταμάτητο Σκουόνκ" και προχωράμε με μια απλή ιστορία ενός κλασικού εγλήματος, την "Κάτω από τον καυτό ήλιο". Και τέλος το τεύχος τελειώνει με μια μέτρια ιστορία η οποία αν και έχει πολύ καλή πλοκή το σχέδιο της είναι πολύ κατώτερο από αυτό που θα έπρεπε.

Ένα ακόμη πολύ καλό τεύχος αυτού του μήνα το οποίο ξεχωρίζει και χαρίζει λίγες γλυκές στιγμές χαλάρωσης!


Εξώφυλλο
8,4/10
Ιστορίες
8/10
Δομή
7,4/10

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας