Ντόναλντ #96 | Το ακρωτήρι του θησαυρού

Document

Πληροφορίες τεύχους

  • Τιμή: 1,90 ευρώ
  • Ημερομηνία έκδοσης: 15/6/2022
  • Σελίδες: 100
  • Εκδότης: Καθημερινές Εκδόσεις
  • Βαθμολόγηση: 8/10

Εξώφυλλο

Τίμιο εξώφυλλο δια χειρός του Μιχέλ Ναντορπ, που απεικονίζει μια πολύ δυναμική σκηνή της ιστορίας "Το ακρωτήρι του θησαυρού"

Περιγραφή

Απλά φανταστικό! Πολύ ομορφές καλοδουλεμένες καλοκαιρινές ιστορίες με δυνατές πλοκές αλλά και πολύ χιούμορ. Από τα καλύτερα τεύχη για φέτος!


Ιστορίες

Το τεύχος αποτελείται από τις εξής 4 ιστορίες:



Ο Θείος Σκρουτζ μετά από την πίεση του ανιψιού του, Ντόναλντ, αποφασίζει να πάει στην παραλία του Ακρωτηρίου της Λιμνούπολης για να ξεκουραστεί. Όμως μια δείνη, ένας καρχαρίας και μια γοργόνα θα τον οδηγήσουν, για μια ακόμη φορά, στην ανακάλυψη ενός μυθικού θησαυρού



Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ αναθέτει στον Ντόναλντ την διαχείριση και την επίβλεψη μιας αποτυχημένης του αεροπορικής εταιρείας.



Ο Ντόναλντ μαζί με τα ανιψάκια του έχει πάει για διακοπές στην Γαλάζια ακτή. Αντί όμως να ξεκουραστεί στην θάλασσα πέρασε μια εβδομάδα κλεισμένος στο ξενοδοχείο λόγω της μπόρας. Τι θα σκαρφιστεί άραγε ο Ντόναλντ για να μείνει κι άλλες μέρες στο ξενοδοχείο;



Στην Λιμνούπολη διοργανώνεται ένας διαγωνισμός για το καλύτερο γλυπτό από άμμο με έπαθλο 1.000.000 δολλάρια. Τελικά όμως ο διαγωνισμός ήταν ψευτικός και αποσκοπούσε στην παραπλάνηση τόσο των Λιμνουπολιτών όσο και του Σκρουτζ. Ποιοί είναι οι υπαίτιοι;



Προσωπική άποψη

Το τεύχος ξεκινάει με μια πολύ ωραία δυνατή ιστορία ονόματι "Το ακρωτήρι του θησαυρού ". Είναι μια ιστορία που δεν περιέχει ανέμπνευστες στιγμές αλλά αντίθετα με την σύνδεση του αληθινού με το φανταστικό κάνει τον αναγνώστη να μην θέλει να χάσει ούτε μια λέξη.

Στην συνέχεια έχουμε 2 αρκετά καλές ιστορίες με καλοκαιρινό θέμα οι οποίες έχουν ένα πιο ανάλαφρο και χιουμοριστικό ύφος.

Το τεύχος ολοκληρώνεται με την μια και μοναδική ιστορία "Μια μέρα στην παραλία" των Γκορμ Τρανσγκάαρντ και Φλέμινγκ Άντερσεν. Η ιστορία είναι γεμάτη ανατροπές και περίεργες καταστάσεις τις οποίες λάτρεψα και με έκαναν να γελάω ασταματήτως όπως η σκηνή που ο Σκρουτζ καλεί τους αρχιτέκτονες του να δημιουργήσουν ένα γλυπτό από άμμο και το ευρηματικό τέλος της ιστορίας (δεν θέλω να πω περισσότερα για να το διαβάσετε εσείς!).


Εξώφυλλο
7,5/10
Ιστορίες
8/10
Δομή
7,5/10

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας