Νέα σειρά ιστοριών που συνδέεται με τον Βίο και την Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ!

Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ στο Κλοντάικ / e-DUCKS

Π
Πριν περίπου 2 χρόνια ο πολυτάλαντος Κάρι Κόρχονεν δημιούργησε μια νέα σειρά, με επεισόδια, με την ονομασία "Dagbok fra Klondike" στα ελληνικά "Τα χρονικά του Κλοντάικ". Σε αυτήν την σειρά περιγράφονται διάφορα ταξίδια του Σκρουτζ ενώ και πολλές δυσκολίες που πέρασε. Επίσης, δίνεται έμφαση στα χρόνια οπού έζησε ο Σκρουτζ στο Κλοντάικ.

Το 1ο επεισόδιο: "Σπίτι μου σπιτάκι μου"

Στο ΚΟΜΙΞ #89 εμφανίστηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο "Σπίτι μου σπιτάκι μου".  Είναι μια ιστορία με έκταση δέκα σελίδες σε σενάριο και σχέδιο του Κάρι Κόρχονεν. Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 7 Αυγούστου 2019 στη Φινλανδία. Εμφανίζονται οι Σκρουτζ Μακ Ντακ , Δεσποινίς Μπρουχίλντα και ο Γλίτσας Λέρας. Η δράση λαμβάνει χώρα στο Σκάγκουαιυ της Αλάσκας , καθώς και στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Παρακάτω παραθέτω το έβδομο καρέ της ιστορίας και μια μικρή πλοκή...

Ο Σκρουτζ μετά από πολλές περιπέτειες σε όλον τον κόσμο επιστρέφει στο Σκάγκουαιυ και πιάνει δουλειά στο ξενοδοχείο "Το σπιτάκι" με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για εργαλεία που χρειάζεται. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει όμως έναν αντίπαλο τον γνωστό Γλίτσα Λέρα ο οποίος σαμποτάρει το ξενοδοχείο της Μπρουχίλντας ασταματήτως. Θα τα καταφέρει άραγε;


Προσωπική άποψη

Η ΤΕΛΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.... Μετά τον Βίο και Πολιτεία του Ντον Ρόσα έμεινα έκπληκτος με το εκρηκτικό συναίσθημα που σου αφήνει αυτή η ιστορία. Ευρηματικότατη, γεμάτη ζωή, απλά δεν περιγράφεται. Να σημειώσω ότι μου άρεσαν πολύ οι αναφορές σε άλλες ιστορίες από τις οποίες πήρε έμπνευση ο Κόρχονεν.

Αναμένουμε και τις υπόλοιπες 10 ιστορίες της σειράς αν και συμφωνά με την νέα διαφήμιση δεν θα έχουμε το δεύτερο επεισόδιο δυστυχώς...

Ο ΣκρουτζΜακ Ντακ αποβιβάζεται στο Κλοντάικ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας