ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ #394 | Ανεπιθύμητη δημοτικότητα

Document

Πληροφορίες τεύχους

  • Τιμή: 1,90 ευρώ
  • Ημερομηνία έκδοσης: 8/4/2022
  • Σελίδες: 132
  • Εκδότης: Καθημερινές Εκδόσεις
  • Βαθμολόγηση: 8/10

Εξώφυλλο

Εκπληκτικό εξώφυλλο από τον Τζόρτζιο Καβαντζάνο για το περιοδικό TOPOLINO # 3293 που κυκλοφόρησε το 2019 στην Ιταλία.

Περιγραφή

Ένα πάρα πολύ ωραίο τεύχος Μίκυ Μάους, γεμάτο δράση και περιπέτεια, το οποίο συμβάλλει στο ομαλό κλείσιμο της χρονιάς! Καλή επιλογή ιστοριών με σήμα κατατεθέν την επιστροφή του Φαντομία Ντακ.


Ιστορίες

Το τεύχος αποτελείται από τις εξής 4 ιστορίες:



Ο Μίκυ κρέμεται από ένα ελικόπτερο το οποίο οδηγεί το Μαύρο Φάντασμα που έχει απαγάγει μία επιστήμονα. Ο ήρωας μας καταφέρνει να μπει μέσα στο ελικόπτερο και μία λόγο-μαχία ξεκινάει. Από κάτω τους ακολουθούν με περιπολικό ο Τζο και ο Ροκ που δε σταματάνε να "εγκωμιάζουν" ο ένας τον άλλον. Το ελικόπτερο εν τέλει πέφτει μέσα σε ένα μουσείο που εκείνη την ώρα γίνεται μία παρουσίαση. Μπροστά στα μάτια του πλήθους ο Μίκυ πιάνει το Μαύρο Φάντασμα και σώζει την επιστήμονα αλλά και την φόρμουλα. Την τελευταία την επιμελείται ο Χειροπαίδαρος όταν καταφτάνει με τον Ροκ καθυστερημένοι. Κοινώς την καταστρέφει. Το Μαύρο Φάντασμα λέει μετά την σύλληψή του ότι αυτό ήταν το μοναδικό αντίτυπο.Η σύλληψη του Φαντάσματος έριξε στα τάρταρα την δημοτικότητα της αστυνομίας του Μίκυ Σίτυ και ανέβασε και άλλο την δημοτικότητα του Μίκυ. Γεγονός που έφερε σε ρήξη τους δύο φίλους.



Στην κατοικία του, ο Λόρδος Κουάκετ και η Ντόλυ Ντακ διαβάζουν μια εφημερίδα που αναφέρει διάφορες κλοπές που επιβαρύνουν τον Φαντομία. Παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τις κλοπές και αρχίζει να αναρωτιέται ποιος του κλέβει τη δουλειά και ποιος κρύβεται πίσω από τον μυστηριώδη κλέφτη. Το ίδιο βράδυ ο Φαντομίας και η Ντόλυ Πάπρικα αποφασίζουν να κλέψουν έναν πολύτιμο λίθο από το μουσείο, αλλά φτάνοντας στην αίθουσα που περιέχει το κόσμημα ανακαλύπτουν ότι έχει ήδη κλαπεί από έναν μυστηριώδη κλέφτη ντυμένο στα μαύρα. Οι δυο τους αποφασίζουν να κυνηγήσουν τον μυστηριώδη κλέφτη χωρίζοντας σε δύο αντίθετες κατευθύνσεις για να μπορέσουν να τον πιάσουν χωρίς πολύ κόπο. Όμως, το μυστηριώδες μαύρο φάντασμα καταφέρνει να δραπετεύσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία αφήνοντας την Ντόλυ και τον Φαντομία να παλεύουν με την αστυνομία. Το επόμενο πρωί ο Λόρδος Κουάκετ λαμβάνει ένα απειλητικό γράμμα από το μυστηριώδες φάντασμα που φαίνεται να γνωρίζει τόσο τη μυστική παγίδα του κρησφύγετου του κυρίου κλέφτη όσο και την πραγματική του ταυτότητα. Ύστερα όμως από πολύ δυσκολία και ανατροπές η ταυτότητα του μαύρου φαντάσματος αποκαλύπτεται. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΟΜΙΑ, ΧΕΝΡΥ ΚΟΥΑΚΕΤ!



Ο Θείος Σκρούτζ αντικαθιστά τον Ντόναλντ και εκείνος τρέχει και δε φτάνει.



Οι Μούργολυκοι αλλάζουν γειτονιά για να κρύψουν τα κλοπιμαία



Το νέο έλκηθρο του Γκούφυ τον βάζει σε μπελάδες εντός και εκτός δρόμου.



Θείος και ανιψιός επιστρέφουν στο παρελθόν για να σώσουν τον Λούντβιχ που ξέμεινε κατά λάθος εκεί.



Προσωπική άποψη

Ο Φαντομία επιστρέφει μετά από πολύ καιρό στο περιοδικό με μία υπέροχη περιπέτεια με δεσμούς αίματος. Η ζήλεια  του Ντόναλντ δίνει μία όμορφη ιστορία. Οι Μουργόλυκοι πρωταγωνιστούν σε μία περιπέτεια που διαβάζεται ευχάριστα αν και δεν είναι από τις καλύτερες τους. Η σχεδόν βουβή περιπέτεια με τον Γκούφυ έχει διάφορα ευτράπελα. Μακάρι να είχε και καλύτερο σχέδιο. Τέλος ο Λούντβιχ χάρη στην βοήθεια των φίλων του επαναφέρει την ισορροπία σε παρελθόν και παρόν.


Εξώφυλλο
8,5/10
Ιστορίες
8/10
Δομή
8/10

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας