Επιστρέφει ο μαύρος ιππότης! | Νέα ιστορία δια χειρός του Μάρκο Ρότα

Ο Μαυρός Ιππότης επέστρεψε!

Στο ΚΟΜΙΞ #95, που θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαΐου, θα δημοσιευτεί μια ιστορία με το όνομα "Το μάτι της τίγρης". Η ιστορία αυτή είναι ένα σίκουελ δύο προηγούμενων αριστουργημάτων του Ντον Ρόσα. Πιο συγκεκριμένα, το 1952 ο ίδιος δημιούργησε την πρώτη ιστορία ονόματι "Ο μαύρος ιππότης" στην οποία έκανε την εμφάνιση του ο Αρπέν Λούσεν ένας τρομερός και υποχθόνιος κακός ο οποίος έχει σκοπό της ζωής του να κλέψει όλο το χρήμα του Θείου Σκρουτζ χωρίς να του αφήσει ούτε μια δεκάρα κάτι το οποίο δεν το πέτυχε ακόμη!!!

Αφού ο Ντον Ρόσα είδε πόσο άρεσε στους αναγνώστες αυτή η νέα μορφή δημιούργησε άλλη μια συνέχεια, την ιστορία "Ο μαύρος ιππότης ξαναχτυπά!", η οποία μπορώ να πω ότι ήταν ακόμη καλύτερη από την πρώτη! 
Αυτές τις 2 ιστορίες τις έχουμε δει στην Ελλάδα για πρώτη φορά στο ΚΟΜΙΞ #148 και στο ΚΟΜΙΞ #222 αντίστοιχα.

Μια ξαφνική επιστροφή

Ο Ντον Ρόσα, σε μια ομιλία του, είχε αναφέρει ότι θα ήθελε να γράψει άλλη μια τελευταία ιστορία αλλά λόγω της δυσκολίας του στην όραση και της μετέπειτα παραίτησης του από σχεδιαστής δεν κατάφερε κάτι τέτοιο. 

Έτσι ο χαρακτήρας ολίγο ξεχάστηκε ώσπου... Ο βετεράνος της ιταλικής σχολής Μάρκο Ρότα αποφάσισε για τον εορτασμό τον 70 χρόνων των οποίων έκλεισε ο Ρόσα να δημιουργήσει μια ακόμη ιστορία!!! 

1 / 3
Ο Μάρκο Ρότα ενώ σχεδιάζει την ιστορία
2 / 3
Ο πολύτιμος λίθος "το μάτι της τίγρης" από τον οποίο πήρε έμπνευση ο Μάρκο Ρότα
1 / 3
Η πρώτη σελίδα σε πρωτότυπο

Η ιστορία: "Το μάτι της τίγρης"

Η ιστορία δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και λίγο πριν δημοσιευτεί όλα τα κοινωνικά μέσα είχανε γεμίσει με το γεγονός αυτό. Στην Γερμανία, στην Σουηδία, στην Φινλανδία έγιναν πολλές προσπάθειες για να προωθηθεί αυτή η ιστορία με αποτέλεσμα την αποθέωση της. Παρόλα αυτά τα πράγματα δεν είναι έτσι. 

Αρχικά, έχουμε ελλείψεις στην πλοκή και πολλές ανακρίβειες. Ο Άρπεν Λούσεν παρουσιάζεται αρκετά αφελής ενώ οι κινήσεις του μοιάζουν ενός απλού κοινού εγκληματία. Η ιστορία έχει μια ροή πολύ αναμενόμενη ενώ λείπει η ζωντάνια.

Ύστερα το σχέδιο. Πολύ απλό για τον Μάρκο Ρότα ενώ και η ευκρίνεια δεν είναι καλή. Επίσης, ο αριθμός των σελίδων είναι μικρός και έτσι λείπει η παραστατικότητα όσο και η φαντασία.

Τι θα κάνατε αν ένας πονηρός αρχικλέφτης θέλει να μείνει μαζί σας; Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ πρέπει να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση όταν ο Άρπεν Λούσεν εμφανίζεται στο νέο του πολυτελές ξενοδοχείο στην Σουηδία. Ο γνωστός κλέφτης κοσμημάτων λέει ότι θέλει απλώς να χαλαρώσει λίγο. Αλλά ο Σκρουτζ Μακ Ντακ δεν θα ήταν η πλουσιότερη πάπια του κόσμο αν δεν υποψιαζόταν αμέσως ότι ο Μαύρος Ιππότης έφτιαχνε κάτι εντελώς διαφορετικό. Όπως φαίνεται, ο Μαύρος Ιππότης έχει βάλει στόχο την κλοπή ενός πανάκριβου κοσμήματος ονόματι "Το μάτι της τίγρης". Θα καταφέρει ο Σκρουτζ να τον ξεσκεπάσει και να σώσει το πολύτιμο κόσμημα;


Προσωπική άποψη

Ήταν μια μέτρια δεκασέλιδη ιστορία χωρίς να αγγίζει το έργο του Ντον Ρόσα. Θα μπορούσε να γίνει και καλύτερη παρόλα αυτά χαιρόμαστε που έστω είδαμε και μια ιστορία λίγο πιο ενδιαφέρουσα από τις υπόλοιπες.

Καλή ανάγνωση!

Ο Μαυρός Ιππότης επέστρεψε!
Ο μαύρος ιππότης εν δράσει

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας