ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ #412 | Η πολιτεία που ταξιδεύει (Μέρος 1ο)

Document

Πληροφορίες τεύχους

  • Τιμή: 1,90 ευρώ
  • Ημερομηνία έκδοσης: 6/4/2022
  • Σελίδες: 132
  • Εκδότης: Καθημερινές Εκδόσεις
  • Βαθμολόγηση: 8,5/10

Εξώφυλλο

Αρκετά καλό το εξώφυλλο του νέου τεύχους με την χαρακτηριστική πενιά του πολυαγαπημένου Κάστυ αναφερόμενο στην κεντρική ιστορία του τεύχους.

Περιγραφή

Πάρα πολύ δυνατό τεύχος. Μια που έχουμε την επιστροφή του Κάστυ, μια που έχουμε πολύ καλή επιλογή ιστοριών. Προτείνω σε όλους την άμεση αγορά του τεύχους!


Ιστορίες

Το τεύχος αποτελείται από τις εξής 5 ιστορίες:



Ο Μίκυ Μυστέρ και οι συνεργάτες του δέχονται μια νέα προκλησή. Να εξιχνιάσουν το μυστήριο μιας πόλης η οποία έχει την υπερφυσική ικανότητα να μεταφέρεται. Στο δρόμο προς την επίλυση του μυστηρίου όμως θα συναντήσουν έναν απρόσμενο εχθρό. Θα τα καταφέρουν οι ήρωες μας ή μήπως όχι.



Ο Θείος Σκρουτζ ξεκινάει μια περιπέτεια προς την έρημο της Άγριας Δύσης για να βρει κάποιον νέο θησαυρό. Σε αυτό του το εγχείρημα ανακαλύπτει μια αρχαία πόλη χαμένη στην ιστορία.



Ο Τζούνιορ Ντακ έχει μια ιδέα για να περνάει την βαρετή αναμονή στην στάση. Να την γεμίσει ζωγραφιές...



Ο Μίκυ, ο Γκούφυ και ο Οράτιος αποφάσισαν να ανοίξουν ένα συνεργείο αυτοκινήτων και αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το αστυνομικό αυτοκινήτο του Ροκ και του Χειροπαίδαρου.



Ο Θείος Σκρουτζ δίνει στον Ντόναλντ να μεταφέρει κάποια έγγραφα με το αυτοκίνητο του. Όμως στον δρόμο συναντάει τον γείτονα του τον Λύσανδρο και αρχίζει μια κόντρα αναμεταξύ τους.



Η ιστορία: "Ορομπόμ, η πόλη που ταξιδεύει"

Και ναι μια ακόμη παρωδία μεταφράζετε στα ελληνικά!

Σε αυτό το τεύχος όπως προανέφερα έχουμε την δημοσίευση της ιστορίας "ΜΙΚΥ ΜΥΣΤΕΡ: Ορομπόμ, η πόλη που ταξιδεύει" του Κάστυ ή Ανδρέα Κάστελλαν

Η ιστορία, λοιπόν είναι αντίστοιχη παρωδία της σειράς Μάρτιν Μυστέρ ή Μάρτιν Μύστερι. Είναι μια ιταλική σειρά περιοδικών η οποία ξεκίνησε το 1982 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Είναι θα λέγαμε μια σειρά αντίστοιχη του Ζαγκόρ, του Μπλεκ και γενικά τέτοιου τύπου ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Μυστέρ ενός επιστήμονα ο οποίος κυνηγάει κάθε υπερφυσικό μυστήριο και προσπαθεί ναι το λύσει. Στην Ελλάδα έχουμε δει 4 τόμους με αυτόν το χαρακτήρα από τις εκδόσεις ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ.

Η ιστορία αποτελείται από 2 μέρη και δημιουργός της είναι ο Κάστυ ενώ την επίβλεψη την είχε αναλάβει ο δημιουργός της σειράς, ο Αλφρέντο Καστέλι.

Στις πρώτες τρείς σελίδες της ιστορίας μας παρουσιάζονται οι χαρακτήρες και μετά αρχίζουμε να μπαίνουμε στο ζουμί της ιστορίας.

Ήτανε μια από τις ωραιότερες ιστορίες του Κάστυ και προτείνω σε όλους να την αγοράσουν.


Οι ήρωες στην ιστορία και στο πρωτότυπο / e-DUCKS

Προσωπική άποψη

Το τεύχος αρχίζει με την ιστορία που αναφέραμε προλίγο. Συνεχίζουμε με την ιστορία "Οι επτά σκόνες της Τσιμπόλα" ένας εξαιρετικός φόρος τιμής στον Καρλ Μπαρκς. Δυναμική πλοκή με μερικά λαθάκια και εξαιρετικό σχέδιο. Στην συνέχεια οι 2 χιουμοριστικές ιστορίες η πρώτη "Στάση στην τέχνη" με τον Τζούνιορ και η δεύτερη "Η αξεπέραστη Μπέσσυ" με τους Ροκ Νταμάρη και Τζο Χειροπαίδαρο. Και τέλος η λιγότερο καλή ιστορία η τελευταία "Οδική μονομαχία" με τον Ντόναλντ.


Ένα πολύ όμορφο τεύχος με πολύ ωραίες ιστορίες!


Εξώφυλλο
7/10
Ιστορίες
8/10
Δομή
6,8/10

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας